abd den rus gazetecilere baski 01
abd den rus gazetecilere baski 01

ABD’den Rus gazetecilere baskı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD hükümetinin RİA Novosti de dahil ABD’deki Rus medya kuruluşlarının temsilcilerine yönelik baskıyı son yıllarda artırdığını belirtti.
Bakanlık, “Son yıllarda, ABD hükümetinin ABD’deki Rus medya temsilcileri üzerindeki baskısı arttı, Rus medya temsilcileri birçok kez şiddet ve zulmün nesnesi haline geldi. Mihail Turgiyev, Yulia Olhovskaya, Vyaçeslav Arhipov ve diğerleri, ülkedeki bazı olayların aktarılması sırasında ABD kolluk kuvvetleri tarafından sert müdahalelere maruz kaldı. Gasp edilen gazeteciler Georgiy Olisaşvili ve Maksim Katayev, bir olayın soruşturmasında polisin kayıtsızlığı ve ilgisizliğiyle karşı karşıya kaldı” ifadelerini kullandı.

Rus Dışişleri, ABD istihbarat servislerinin Rus medya temsilcilerine yönelik provokasyonlarda bulunduğu da kaydetti.

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nin bu ve benzeri vakalar hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı’na protesto notaları göndererek her olayın titizlikle soruşturulmasını ve sonuçlarının bildirilmesini talep ettiğini anımsatan Rus Dışişleri, ABD tarafının bunlara kayıtsız kaldığını ve şimdiye dek yanıt alamadıklarını vurguladı.

 
 

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …