16:52 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

ABD’den Küba’daki hükümet karşıtı protestoculara destek

ABD yönetimi, Küba’da hükümete karşı yapılan protesto gösterilerine destek verdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Kendilerini zenginleştirmek yerine bu önemli zamanda halkının ihtiyaçlarına hizmet etmeliler” ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin, ‘Küba’nın otoriter rejimi tarafından on yıllardır baskı altında tutulan Küba halkının özgürlük ve kurtuluş çağrısının yanında olduğu’ belirtildi.

ABD’DEN GÖSTERİCİLERE DESTEK

Açıklamada, “Küba halkı, cesurca temel ve evrensel haklarını savunuyor. Barışçıl protesto ve kendi geleceğini özgürce belirleme haklarına saygı gösterilmelidir” ifadelerine yer verildi.

Küba rejimine, halkın sesini dinleme çağrısının yapıldığı açıklamada, “Kendilerini zenginleştirmek yerine bu önemli zamanda halkının ihtiyaçlarına hizmet etmeliler” değerlendirmesi yapıldı.

KÜBA’DAKİ HÜKÜMET KARŞITI EYLEMLER

​​​​​​​Küba’da hafta sonu yapılan protestolarda binlerce kişi, ülkede kötüleşen ekonomik şartlar ve özgürlük talebiyle hükümeti protesto etmişti. Sosyal medyada bazı bölgelerde yağma olaylarının yaşandığı görüntüler paylaşılmıştı.

Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Küba televizyonu ve ulusal radyodan seslenerek, “Vatanımızın egemenliğini teslim etmeyeceğiz, tüm devrimcileri, devrimi her yerde savunması için sokaklara çıkmaya çağırıyoruz” diye konuşmuştu.

DİĞER GELİŞMELER