abd den ermenistan ve azerbaycan a catismalari durdurun carisi 01
abd den ermenistan ve azerbaycan a catismalari durdurun carisi 01

ABD’den Ermenistan ve Azerbaycan’a çatışmaları durdurun çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Washington’un Dağlık Karabağ’da Ermenistan ve Azerbaycan arasında tırmanan gerilimi kararlılıkla kınadığı ve şiddeti derhal durdurma çağrısında bulunduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus’un yaptığı ve bakanlık tarafından yayınlanan açıklamada, ABD’nin Dağlık Karabağ’da Ermenistan ve Azerbaycan arasında tırmanan gerilimi kararlılıkla kınadığı ve şiddeti derhal durdurma çağrısında bulunduğu belirtildi.

“ABD şiddetin tırmanmasını kararlılıkla kınıyor” denilen açıklama, şöyle devam etti:

“ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı (Stephen) Biegun, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’a ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan’a telefon etti ve her iki tarafı şiddeti derhal sona erdirmeye, gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için aralarındaki doğrudan iletişim hatlarını kullanmaya ve sahadaki gerilimi daha da tırmandıran gereksiz söylem ve eylemlerden kaçınmaya çağırdı.”

Yıllardır çözüm bekleyen bölgede bu sabah erken saatlerde gerilim yeniden tırmanmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı ve sivil kayıpların olduğu bildirilmişti.

Ermenistan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’a ait helikopter, İHA ve tankların vurulduğunu, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğunu açıklarken Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan’ın saldırılarına karşılık verildiğini, Ermeni uçaksavar sistemlerinin imha edildiğini duyurmuştu.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …