abd den 24 cinli sirkete yaptirim 02
abd den 24 cinli sirkete yaptirim 02

ABD’den 24 Çinli şirkete yaptırım

ABD yönetimi, Güney Çin Denizi’nde devam eden inşaat çalışmaları ve askeri eylemlere karıştıkları gerekçesiyle Çinli 24 şirketi ve bazı Çin vatandaşlarını yaptırım listesine aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD özgür ve açık bir Güney Çin Denizi’ni desteklemektedir.

Çin’in Güney Çin Denizi’nde “kanunsuz denizcilik iddialarına” karşı sert adımlar atacaklarını geçtiğimiz günlerde açıkladıklarını vurgulayan Pompeo, “Bugün Dışişleri Bakanlığı, Güney Çin Denizi’ndeki tartışmalı alanlardaki iddialar, inşaat çalışmaları ya da askeri faaliyetlerde yer alan veya bunlardan sorumlu olan bazı Çin vatandaşlarına vize yasağı uygulayacaktır.” şeklinde konuştu..

Ayrıca açıklamada, “Çin ordusunun, Güney Çin Denizi’nde uluslararası alanda kınanmış yapay adalarda inşa ve askeri faaliyetlerinde rolü olan” 24 şirketin de yaptırım listesine alındığı vurgulandı.

Yaptırım listesine alınan kişilerin ismi açıklanmazken; ilgili kişilerin ailelerinin de bu yasak kapsamında olduğu bildirildi.

İlginizi Çekebilir

WhatsApp skandalı! Gazzelilerin bilgilerini İsrail’e mi uçuruyor?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. Platform, savaş …

Hamas Katar’dan ayrılmayı düşünüyor

Wall Street Journal gazetesi bugün (Cumartesi), Hamas hareketinin siyasi liderliğinin, ABD Kongre üyelerinin İsrail ile …