15:07 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

ABD’de süpermarkette silahlı saldırı, 10 ölü!

'nin Colorado eyaletine bağlı Boulder kentindeki bir üpermarkette silahlı saldırının meydana geldiği, biri polis olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Boulder kentindeki Table Mesa Drive bölgesinde yer alan bir süpermarkette pazartesi öğleden sonra silahlı saldırı meydana geldi.

Boulder Polis Departmanı Müdürü Maris Herold ise, saldırı neticesinde biri polis memuru olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Herold, hayatını kaybeden polisin isminin Eric Talley olduğunu ifade etti.

CBS Denver'in yayınladığı görüntülerde, bir kişinin polis tarafından süpermarketten kelepçeli olarak çıkarıldığı görüldü.

Boulder Police Departmanı amiri Kerry Yamaguchi, yaralanan saldırganın gözaltında oluğunu ve tedavi edildiğini açıkladı. Saldırganın kimliği ise henüz açıklanmadı.

Colorado Valisi: Olayı yakından izliyoruz

Yaşananlara ilişkin açıklamada bulunarak tepkisini dile getiren Colorado Valisi Jared Polis, olayı yakından takip ettiklerini söyledi.

Vali, Boulder'daki polis birimlerine destek için her türlü kaynağını devreye soktuklarını belirtti.

: Başkan saldırı hakkında bilgilendirildi

Beyaz Saray Sözcüsü , konuyla ilgili üzerinden yaptığı açıklamada, “Başkan (), silahlı saldırı hakkında bilgilendirildi ve ilave gelişmeler ekibi tarafından aktarılacak” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Boulder Savcısı Michael Dougherty, açıklamasında olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, olay yeri ekiplerinin delil toplamaya devam ettiğini kaydetti.

Dougherty, hayatını kaybedenlerin aileleri haberdar edilinceye kadar meydana gelen can kayıplarıyla ilgili bilgi paylaşılmayacağını ifade etti. Savcı, hayatnı kaybeden polis memuru hakkında da yorumda bulunarak, titiz bir soruşturma yürütecekleri taahhüdünü verdi.