13:43 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

ABD’de siyahilere yönelik polis şiddetine karşı protestolar sürüyor

ABD’nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 4’üncü gününde devam ediyor.

ABD’nin Minneapolis kentinde, salı günü polisin George Floyd’a sert müdahalesi sonucu yaşamını yitirmesi ABD kamuoyunda gündemin en önemli maddesi haline geldi.

ABD’nin farklı kentlerine de sıçrayan gösteriler hız kesmeden devam ederken, birçok eyalette göstericilerle polisler karşı karşıya geldi.

Olayların başlangıç noktası olan Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde yerel saatle 20.00’de başlayan sokağa çıkma yasağına rağmen bazı bölgelerde göstericilerin sokakta eylemlerine devam etti.

Kentin 5. bölgesindeki bir polis merkezinin etrafını saran göstericiler binaya girmeye çalıştığı.

“Floyd için adalet”, “nefes alamıyorum” ve “polis şiddetine hayır” gibi sloganlar atan göstericiler, Floyd’un ölümünde sorumluluğu olan tüm polislerin yargılanması taleplerini dile getirdi.

Kentte, gösterilerin hafta sonu da devam etmesi bekleniyor.

Diğer bölgelerdeki gösteriler de devam etti

Diğer yandan Washington DC’de Beyaz Saray’ın önünde, New York’un ise Brooklyn bölgesinde toplanan kalabalık, Floyd’un polis şiddeti sonucu ölümünü protesto etti.

Brooklyn’de göstericiler polisle çatışırken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Kentucky eyaletinin Lousville kentinde de devam eden gösterilerde yüzlerce eylemci, gösteri yaptıkları yerde bir araya gelerek polisi protesto etti.

Burada görev yapan WAVE 3 adlı yerel bir televizyonun muhabiri Kaitlin Rust, polisin attığı plastik merminin hedefi olurken, olay anı kameralara yansıdı.

DİĞER GELİŞMELER