12:06 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

ABD’de Pentagon yakınlarında silah sesleri… Giriş çıkışlar kapatıldı

Pentagon, metro istasyonu yakınlarında ateş açılması sebebiyle kapatıldı. ABD Savunma Bakanlığı’nın kendi koruma gücünden yapılan ilk açıklamada “Pentagon şu anda transit merkezindeki bir olay nedeniyle kapatıldı. Halkımızın bölgeden uzak durmasını rica ediyoruz. Daha fazla bilgi yakında verilecek” denildi.

ABD’de Savunma Bakanlığı’nın bulunduğu Pentagon binası yakınındaki metro istasyonunda birden fazla silah sesi duyulması üzerine polisin olay yerine gelmesinin ardından, Pentagon bir süreliğine dışarıya kapatıldı. Ateş açılması olayıyla bağlantılı en az bir kişinin vurulduğu veya biri polis memuru birden fazla kişinin vurulduğu ya da acil sağlık ekiplerinin en az 2 kişiye müdahale ettiğine dair görgü tanıklıkları var.

 

Kapatmayla ilgili resmi açıklamada olayın Pentagon Transit Merkezi’nde gerçekleştiği, halkın olay yerinen uzak durması gerektiği belirtildi.

 

Pentagon Transit Merkezi, Pentagon binasının dışında, ancak Pentagon yerleşkesinin sınırları içinde. Pentagon binasından birkaç metre ötedeki durağa çok sayıda polis aracı ve ambulans geldi. Buradan geçen düzenli otobüs ve metro seferleri, polis operasyonu nedeniyle askıya alındı.

DİĞER GELİŞMELER