11:12 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

ABD’de mağazaları yağmalayan gruba polis müdahalesi: 13 yaralı, 100 gözaltı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago kentinde, mağazaları yağmalayıp, iş yerlerine zarar veren gruba çok sayıda polis ekibi müdahale etti. Çıkan silahlı çatışmada 13 polis memuru yaralandı, 100 kişi ise gözaltına alındı.

Pazartesi sabah erken saatlerde bir grup, kent merkezindeki Magnificent Mile olarak bilinen ticari ve turistik merkezdeki mağazaları yağmalamaya başladı. Chicago Tribune gazetesinin aktardığına göre kişilerin mağaza camlarını kırarak içeriden eşya aldıkları görüldü.

Chicago Polisi Sözcüsü Tom Ahem, gruptan birilerinin polise ateş açılması üzerine karşılık verildiğini, 13 polis memurunun yaralandığını duyurdu. Olaylara karışan 100’den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, kent merkezinde metro ve otobüs seferleri bir süreliğine durduruldu.

Öte yandan Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfood da yaptığı açıklamada, “Bu olanlar kentimiz için bir utanç” değerlendirmesinde bulundu.

Pazar günü Chicago merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Englewood mahallesinde polis bir kişiyi vurarak yaralamış, ardından polis memurları ile halk arasında arbede yaşanmıştı.

DİĞER GELİŞMELER