51811
51811

ABD yeni dönemde de Suriye’de YPG’yi desteklemeyi sürdürecek

Joe Biden'ın resmen göreve başlamasının ardından yeni ABD yönetiminin Suriye politikası ilk mesajını verdi.

Joe Biden'ın resmen göreve başlamasının ardından yeni ABD yönetiminin Suriye politikası ilk mesajını verdi.

ABD'li başını çektiği IŞİD karşıtı koalisyonunun sözcüsü Albay Wayne Marotto tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan açıklamada, PKK'nın Suriye yapılanması olarak gösterilen YPG'nin kadın savaşçılarının fotoğrafının ekli olduğu bir tebrik mesajı yayınlandı.

"Kobani Kurtuluş Günü" başlıklı kutlama mesajında, bölgede 2015 yılında IŞİD'e karşı verilen savaş nedeniyle YPG'li müttefikler tebrik edildi.

Today is Kobani Liberation Day. On January 26, 2015 Kurdish fighters, supported by air strikes, liberated Kobani & showed that Daesh wasn’t invincible & denied them a strategic objective. Congratulations to the Kurds for being an example of a reliable, & capable partner

— OIR Spokesman Col. Wayne Marotto (@OIRSpox)

Bu mesajın ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda da "Kobani Kurtuluş Günü" kutlandı.

Happy Kobani Liberation Day!

— U.S. Central Command (@CENTCOM)

Başkan Joe Biden'ın göreve başlamasından hemen sonra sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajlar, ABD'nin Suriye politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağı şeklinde yorumlandı.

ABD uzun süredir Suriye'de YPG'ye askeri ve siyasi boyutlu destek veriyor. Türkiye ise terör örgütü olarak tanıdığı YPG'ye, kendi müttefiği tarafından sağlanan bu destekten oldukça rahatsız.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Suriye’deki koalisyon güçlerine füzeli saldırı

Bilinmeyen bir grup tarafından Suriye’de bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin üssüne füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda …

Esad suikaste mi uğradı?

Suriye’de Baas rejiminin lideri Beşar Esad’ın kuzenlerinden Harun Esad ve oğlunun öldürüldüğü, Beşar Esad’ın da …