Rusya, Ukrayna’yı çok sayıda SİHA ve füzelerle vurdu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy, işgalci Rusya’nın 21 Mart’ı 22 Mart’a bağlayan gece Ukrayna’ya 60’tan fazla SİHA ve yaklaşık 90 füze ile saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Rusya, 21 Mart’ı 22 Mart’a bağlayan gece Ukrayna’ya karşı geniş çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Rus ordusu ülkenin farklı kentlerindeki kritik öneme sahip altyapı tesislerini hedef aldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya 60’tan fazla SİHA ve yaklaşık 90 füze ile saldırı gerçekleştirdiğini aktardı.

Zelenskiy, bu sabah yayımladığı açıklamada, “Bu gece 60’tan fazla Şahed tipi SİHA ve yaklaşık 90 farklı tür füze ile saldırı gerçekleştirildi. Dünya Rus teröristlerin hedeflerini net olarak görüyor; elektrik istasyonları ve enerji tedarik hatları, hidroelektrik santralinin barajı, sıradan konut binaları, hatta bir troleybüs. Rusya insanların normal hayatına karşı savaşıyor. Bu terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’NIN BİR DİZİ BÖLGESİNDEKİ KRİTİK ALTYAPI TESİSLERİ ZARAR GÖRDÜ

Saldırıdan etkilenen bölgelerde ilgili hizmetlerin çalışmaya başladığını belirten Zelenskiy, “Elektrik tedariği yeniden sağlanıyor. Harkiv, Zaporijjya, Sumı, Poltava, Dnipropetrovsk, Odesa, Hmelnıtskıy, Vinnıtsya, İvano-Frankivsk; ihtiyaç duyulan her yerde onarım çalışmaları geceden beri devam ediyor.” dedi.

Ukrayna’nın daha fazla hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Zelenskiy, “Ortaklar tam olarak neye ihtiyaç duyduğumuzu biliyor. Kesinlikle destek verebilirler. Bu çözümlere ihtiyacımız var. İnsanlarımızı Moskova’daki canavarlardan korumalıyız” açıklamasında bulundu.

55 SİHA ve 37 FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun farklı birimleri tarafından gece boyunca toplamda 55 Şahed tipi SİHA ve 37 farklı tip füzenin ülkenin farklı bölgelerinde düşürüldüğü kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

Ukrayna uzun menzilli füzelerine kavuştu: Rusları Kırım’da vurdu

ABD, 300 milyon dolarlık yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler verdiğini kabul etti.  Ukrayna, …

Rusya Ukrayna’da ilerliyor!

Rusya, Ukrayna’nın Doğusunda Novomykhailivka Köyünü Ele Geçirdiğini Duyurdu Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir