51468
51468

ABD Somali’de yerel radyo merkezini vurdu

ABD'nin Somali'de bir medya merkezine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak'ta ABD savaş uçakları Somali'nin Kunyo Barrow bölgesinde El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ı hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda iki ayrı merkezin vurulduğu kaydedildi.

"Medya merkezleri hedef alındı"

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, saldırılarda hedef alınan noktalar medya merkezleriydi.

Eş Şebab bağlantılı olduğu öne sürülen "Furkan Medya"nın ofislerinin hedef alındığı saldırıda, ofislerde hasar oluşurken, AFRICOM'un açıklamasında Eş Şebab bağlantılı 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı ifade edildi.

"Furkan Medya" da saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada kurumun Eş Şebab ile bağlantılı olmadığı, ofislerinin de halkın erişimine açık olan merkezler olduğu kaydedildi.

Medya kuruluşu, ABD'nin her zaman bölgedeki gerçekleri ortaya koyan medya kuruluşlarına saldırı düzenlediğini ifade ederken, saldırıda çalışanlarının yara almadığını ancak bölgedeki sivillerden yaralananlar olduğunu belirtti.

Daha önce de birçok defa merkezlerinin vurulduğunu belirten kuruluşun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu kasıtlı saldırı, Trump'ın medyaya karşı savaşı bağlamında yaşandı. Ve bu saldırı, ABD'li medya kuruluşlarının bile Donald Trump tarafından 'sahte' olarak etiketlendiği bir zamana denk geldi. Trump, taraftarlarını, kendi politikalarını eleştiren gazetecilere ve medya kuruluşlarına karşı bir araya getiriyordu."

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …