abd korkudan kongre yi kapattirdi 02
abd korkudan kongre yi kapattirdi 02

ABD korkudan Kongre’yi kapattırdı!

6 Ocak olaylarının ardından ABD’de büyük panik! Trump yanlısı grubun Kongre binasına ikinci kez baskın yapacağı iddiaları bugün yapılacak oturumları erteletti. Kongre binası geçici olarak kapatıldı.

ABD’de eski Başkan Donald Trump destekçileri 6 Ocak’ta Kongre binasını basmıştı. ABD demokrasi tarihine büyük bir skandal olarak kaydedilen olaydan sadece 2 ay sonra yeni bir baskın iddiaları ABD’yi yeniden paniğe soktu. Temsilciler Meclisi’nde bugün polis reformu tasarısının  görüşülüp onaylanması beklenirken, Trump destekçisi QAnon grubunun ABD Kongresi’ne ikinci kez saldırmayı planladığı istihbaratı güvenlik güçlerinin eline ulaştı.

Kongre Binası polisi, bugün “olası bir ihlal hazırlığına” karşı ABD Kongre Binası’ndaki güvenliğin artırıldığını söyledi. Yapılan açıklamada, güvenliğin arttırılmasına Trump yanlısı bir grubun Kongre binasını işgal edeceği yönündeki istihbaratın neden olduğu kaydedildi.

Tedbirler kapsamında yapılacak oturumlar iptal edildi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan Kongre binası geçici olarak kapatıldı.

ABD Kongre Binası Polisi “istihbaratı ciddiye alıyoruz” dedi.

Bununla yanı sıra, ABD Senatosu bugün, Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım paketini de tartışmaya devam edecekti.

Öte yandan geçen ayın sonlarında, Capitol Polis Şefi Vekili Yogananda Pittman Kongre’ye Ocak saldırısının arkasındaki Trump destekçilerinin Kongre Binası’nı “havaya uçurmak” ve milletvekillerini öldürmek istediklerini söyledi. Eski ABD Savunma Bakanı ve CIA şefi olan Leon Panetta ise 6 Ocak olayının ardından hiçbir şeyin şansa bırakılamayacağını kaydetti.

4 MART NEDEN ÖNEMLİ?

Aşırılık yanlısı QAnon komplo teorisyenleri, ABD’de 1933 yılından önce seçilen başkanın göreve başlama töreninin yapıldığı gün olan 4 Mart tarihinde Trump’ın ABD Başkanı olarak geri geleceğini iddia ediyor

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …