abd israil in filistin halkina yonelik isgalci saldirilarina ortak oluyor 01
abd israil in filistin halkina yonelik isgalci saldirilarina ortak oluyor 01

ABD, İsrail’in Filistin halkına yönelik işgalci saldırılarına ortak oluyor

HAMAS, İsrail’in politikalarına silah, para ve siyasi destek vermenin ABD’yi, Filistin halkına yönelik saldırıların ortağı yaptığına dikkat çekti.

HAMAS, ABD’nin İsrail’e yönelik destek kararının, İsrail’i Filistin halkına ve kutsallarına karşı saldırılarını sürdürmeye teşvik ettiğini ve Filistinlilere ve topraklarını yağmalamaya yönelik terörizmini artırdığını vurguladı.

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, ABD’nin işgal ordusunu silahlandırmaya devam etmesinin bölgedeki gerilimi tırmandırdığını belirterek, bu tür girişimlerin, uluslararası yasalara ve kararlara karşı çıkmakta İsrail’i cesaretlendirdiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail’e üç milyar dört yüz milyon dolar değerinde askeri helikopter satma anlaşmasını onayladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşma, teknik ekipman, navigasyon sistemleri, destek ekipmanları ve yedek parçaları içeriyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …