abd iran ile nukleer muzakerelerin yedinci turunu gerceklestirmeyi planliyor 01
abd iran ile nukleer muzakerelerin yedinci turunu gerceklestirmeyi planliyor 01

ABD, İran ile nükleer müzakerelerin yedinci turunu gerçekleştirmeyi planlıyor

Washington/Şarku’l Avsat

ABD yönetimi dün (Çarşamba), Washington, Tahran ve diğer bazı önemli ülkeler arasında 2015’te imzalanan nükleer anlaşmaya ‘zamanı geldiğinde’ yeniden dönülebilmesi için nükleer görüşmelerin yedinci turunu gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti. Ancak bununla ilgili herhangi bir tarih belirtilmedi.

Reuters’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price düzenlediği basın toplantısında “Elbette, diplomaside hiçbir şey kesin değil. Ancak yedinci tur görüşmelerinin zamanında yapılacağına dair beklentimiz oldukça yüksek, ekibimiz bir sonraki müzakere turuna başlamak için sabırsızlanıyor” dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Salı günü yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer silah geliştirmeye yardımcı olabilecek bir şekilde, zenginleştirilmiş uranyum üretimine başladığını duyurdu. Washington ve üç Avrupa ülkesi ise bu hareketin 2015’te imzalanan nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmaya yönelik görüşmeleri tehdit ettiğini açıkladı.

ABD’li ve Avrupalı yetkililer, İran’ın kararının Washington ile Tahran arasında gerçekleştiren ve amacı iki ülkeyi eski ABD Başkanı Donald Trump’ın çekildiği nükleer anlaşmanın şartlarına geri döndürmek olan nükleer görüşmeleri baltalayabileceğini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …