46660
46660

ABD ile BAE Libya’yı görüştü: Ateşkes çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede taraflar, Libya’da ateşkesin gerekli olduğu vurgusu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Perşembe günü Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi” dedi.

Açıklamada, iki tarafın Libya’da ateşkes gerekliliği ve Birleşmiş Milletler (BM) liderliğindeki siyasi müzakerelere geri dönme konusunda hemfikir olduğu ifade edildi.

Pompeo ayrıca, Muhammed bin Zayed’e, küresel Kovid-19 salgınıyla mücadelede ABD ile olan güçlü ortaklığı için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …