23:14 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

ABD, İdlib’teki hava saldırısında öldürülen El Kaide liderinin ismini açıkladı

ABD ordusu, 20 Eylül tarihinde Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib’de düzenlenen bir hava saldırısında öldürülen El Kaide liderinin Selim Ebu Ahmed olduğunu açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Eylül ayında El Kaide’ye yakın bir grubun liderlerinin ABD hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı. Açıklamaya göre İdlib- Binniş yolu üzerindeki bir araç ABD’ye ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef alındı.

AFP’nin haberine göre ABD ordusu kimliği açıklanmayan bir El Kaide liderinin öldürüldüğünü belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü John Rigsbee, Selim Ebu Ahmed’in El Kaide’nin bölgedeki saldırılarını planlamak, finanse etmek ve onaylamaktan sorumlu olduğunu, yapılan hava saldırısında sivil can kaybı olmadığını açıkladı.

Heyeti Tahriru’ş Şam (Nusra) ve bazı muhalif gruplar İdlib ve çevresindeki bölgeleri kontrol ediyor. Bölge, yarısı ülkeden bölgeye göç etmiş yaklaşık üç milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Muhalif gruplar, Suriye rejimi, Rusya ve ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırılarında hedef alınıyor.

DİĞER GELİŞMELER