51113
51113

ABD, Bahreyn merkezli Şii milis örgütü terör listesine aldı

Bahreyn'de faaliyet gösteren İran destekli Şii Seraya el Muhtar örgütü ABD tarafından terör listesine alındı.

Bahreyn'de faaliyet gösteren İran destekli Şii Seraya el Muhtar örgütü ABD tarafından terör listesine alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Şii örgüt, ABD'nin dış politikasına ve ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle "terörist" ilan edildi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo karara ilişkin yaptığı açıklamada, Seraya el Muhtar'ın İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan finansal ve lojistik destek aldığının bildirildiğini belirtti.

Pompeo, grubun Bahreyn'deki ABD personeline karşı saldırılar planladığını ve Bahreynli yetkililere suikast düzenlenmesi karşılığında kendilerine para ödülleri verildiğini dile getirdi.

Grup 2017 yılında İngiltere tarafından da terör listesine alınmıştı.

Bahreyn kısa bir süre önce İsrail ile normalleşme anlaşmasına varmış, anlaşmayla beraber İran destekli gruplar bölgede ABD, İsrail ve diğer Körfez ülkelerine yönelik tehdit açıklamalarında bulunmuşlardı.

Ortadoğu ve Afrika'da İran tarafından desteklenen milis grupların en etkin olduğu bölgelerden biri de Bahreyn. Önemli oranda Şii nüfusa ev sahipliği yapan ülkede, İran destekli grupların etkinliği de ciddi şekilde hissediliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …