abd atli ekip uygulamasini kaldirdi 01
abd atli ekip uygulamasini kaldirdi 01

ABD, Atlı ekip uygulamasını kaldırdı

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD-Meksika sınırında, at üzerinde görev yapan ekiplerin Haitili göçmenlere müdahale etmesinin tartışmalara yol açmasının ardından sınır bölgesindeki bu uygulamanın kaldırıldığını açıkladı.

ABD’nin Meksika sınırında, ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza (CBP) ekiplerinin Haitili göçmenlere atların üzerinde müdahale ettiği anlara ait görüntülerin yayılmasının ardından tartışmalar ve tepkiler devam ediyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında, artık sınır bölgesinde yetkililerin at üzerinde görev yapmayacağını duyurdu.

Öte yandan Haitili göçmenlere yönelik muamelenin ardından ABD’nin Haiti Özel Temsilcisi Daniel Foote’nin istifa etmesini de eleştiren Psaki, “Foote birçok konuda politikalarımıza eleştiri getirebilirdi, bunun için fırsatı vardı ama hiçbir zaman endişelerini dile getirmedi.” ifadesini kullandı.

Psaki, 19 Eylül Pazar gününden bu yana bin 401 Haitili göçmeni ülkesine iade etmek için 12 uçak kalktığını da sözlerine ekledi.

Texas’ta binlerce Haitili göçmen sınırı geçerek ABD’ye girmişti

ABD-Meksika sınırındaki Texas eyaletine ait Del Rio kasabasında, binlerce Haitili göçmenin sınırdaki nehri geçerek ülkeye sığınmak için zor şartlar altında beklediği belirtiliyor.

ABD medyasına yansıyan görüntülerde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 12 bin göçmenin, sınırda geçişi sağlayan Del Rio uluslararası köprüsünün altında toplandığı görülmüştü.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …