abd almanya yi yaptirim uygulamakla tehdit etti 01
abd almanya yi yaptirim uygulamakla tehdit etti 01

ABD, Almanya’yı yaptırım uygulamakla tehdit etti!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’de görüştüğü Alman mevkidaşı Heiko Maas’a “ABD’nin Kuzey Akım 2 projesine karşı olduğunu” söyledi. Bakan, Rus doğal gazını Avrupa’ya taşıması öngörülen projeye karşı yaptırım olasılığının da sözün gelişi olmadığını belirtti.

Blinken, ABD Başkanı Joe Biden’ın endişelerini hatırlattığı Alman mevkidaşına, Kuzey Akım 2’de yer alan şirketlerin yaptırım riskiyle karşı karşıya kaldığını ve bu husustaki tavırlarının net olduğunu vurguladığını aktardı.

Amerikalı bakan, “doğal gaz hattı Avrupa’yı ikiye bölüyor. Ukrayna’yı ve Orta Avrupa’yı Rusya’nın manipülasyona ve baskılarına maruz bırakıyor. Proje, Avrupa’nın kendi enerji hedeflerine de aykırı” ifadelerini kullandı. Blinken, yaptırımları hayata geçirmek için projenin yapımını yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …