İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bir vahşet daha yaşandı. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta, gece yarısı düzenlenen hava saldırısında bir baba ve bebeği, çadırlarında uyurken İsrail bombalarıyla katledildi. Uyurken can veren Muhammed el-Tahrawi ve 1 yaşındaki oğlu Malek, üç neslin aynı anda yok edildiği bu trajedinin simgesi oldu.
Ailenin hayatta kalan üyeleri, sevdiklerinin cansız bedenleriyle gözyaşları içinde vedalaştı. Malek’in annesi, kocası ve minik bebeği için “Allah sana kolaylık versin, kalbimin ruhu” diyerek feryat etti.
Malek’in büyükannesi Fatima el-Tahrawi, gözyaşları içerisinde “Savaşta doğdu ve savaşta öldü” diyerek acısını paylaştı. Fatima, bu vahşette eşini, oğlunu ve torununu kaybettiğini anlattı. Ailenin diğer fertleri ise saldırıda ağır yaralandı.
Hiyam el-Tahrawi, yeğeni Muhammed’in Gazze’de ailesi için hayat mücadelesi verdiğini anlattı. “Daha dün ilk defa soğuk içecek satmaya başlamıştı. Ne yaptı ki? Ne suçu vardı? Sadece ailesini doyurmaya çalıştı.” diyerek isyan etti.
İsrail ordusunun, sivillerin sığındığı çadırlara doğrudan hedef alarak gerçekleştirdiği bu saldırı, bir kez daha savaş hukukunun ve insanlığın nasıl çiğnendiğini gözler önüne serdi.
“Çocuklar uyurken katlediliyor, dünya sessiz”
Han Yunus’ta sadece el-Tahrawi ailesi değil, birçok aile benzer acılarla boğuşuyor. Hiyam, ailesinden onlarca kişinin enkaz altında kaldığını, çoğuna halen ulaşılamadığını ifade etti. “Malek, savaşın ortasında doğdu ve savaşta, babasının kollarında şehit edildi” sözleri, İsrail’in sivil hedeflere yönelik vahşi saldırılarının yankısı oldu.
İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırılarında şimdiye kadar 15 binden fazlası çocuk olmak üzere, 51 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Hastaneler, okullar, sığınma alanları ve çadırlar bile hedef alınırken, insanlık vicdanı bu zulme karşı sessizliğini koruyor.
Bu katliam, sadece bir ailenin değil, tüm insanlığın vicdanında derin bir yara açtı. Tüm dünya sessizliğe gömülse de, Malek’in ve babasının çığlığı sonsuza dek yankılanacak: “Biz ne yaptık?”
Kaynak: Mira Haber