İstanbul’un göbeğinde, Trump Towers önünde yankılanan sloganlar, Gazze’deki zulme destek veren Donald Trump’a karşı yükselen öfkenin bir göstergesi oldu. 9 Nisan Çarşamba günü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce insan, Trump’ın İsrail’e sağladığı finansal ve siyasi desteği protesto etmek için Mecidiyeköy’de toplandı.
Gazze’yi kan gölüne çeviren Trump’a lanet yağdı!
İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği vahşi saldırılara destek veren Trump, dünya kamuoyunda bir kez daha soykırım suçlusu olarak anılıyor. ABD’nin eski başkanı, Netanyahu ile birlikte Filistinlilerin yaşadığı toprakları kan ve gözyaşına boğmaya devam ederken, Gazze destekçileri bu zulme karşı artık daha fazla sessiz kalamadı.
İstanbul’dan Trump’a: Katiller kulelerde saklanamaz!
Trump’ın “Burada bir kulem var” diyerek sahiplendiği İstanbul’daki Trump Towers önünde gerçekleşen protesto, Filistin halkının haklarını haykıran bir meydan niteliğindeydi. “Gazze’deki çocukların kanı ellerinde”, “Trump, Netanyahu ile birlikte yargılanmalı!” gibi sloganlarla dolup taşan eylemde, Amerikan emperyalizminin ve Siyonist işgalin ortaklığı bir kez daha gözler önüne serildi.
Filistin İçin uyanış başladı!
7 Ekim 2023’ten bu yana yaşananlar, dünya genelinde büyük bir uyanışa sebep oldu. Batı’nın ikiyüzlü politikaları ifşa olurken, Netanyahu’nun kutsal kitapları çarpıtarak soykırımı meşrulaştırmaya çalışması, insanları hakikati araştırmaya yönlendirdi. Bugün, Trump ve Netanyahu yalnızca Filistin’de değil, tüm dünyada lanetle anılan isimler haline geldi.
Ancak şu bir gerçek ki, tarihin en büyük zulmüne ortak olanlar er ya da geç yargılanacak! İstanbul’da yükselen bu direniş ateşi, Trump’ın emperyalist politikalarına karşı küresel direnişin fitilini yakabilir!
Kaynak: Mira Haber