İşgalci İsrail füzelerinin evine yaptığı saldırı sonucu Gazzeli bir adam, hamile karısını ve bebeğini trajik bir biçimde kaybetti
İsrail’in Gazze’ye yönelik acımasız saldırıları, masum sivilleri hedef almaya devam ediyor. Son saldırılardan birinde, 1 yaşındaki bebeğini ve 7 aylık hamile eşini kaybeden Filistinli Alaa Ebu Helal’in yaşadığı vahşet, bölgedeki insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.
İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentinin Mevasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında birçok ev yerle bir olurken, saldırıda hayatta kalan Filistinli baba, enkaz altından çıkartılan cansız bedenlere sarılarak gözyaşlarına boğuldu.
Henüz doğmamış çocuğunu da kaybeden adamın feryadı, tüm dünyada yankılanan bir acının ifadesi oldu.
Bölgedeki sağlık yetkilileri, İsrail’in son günlerde düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğunu bildiriyor.
Enkaz altından çıkarılan cesetler arasında bebekler, yaşlılar ve savunmasız sivillerin olduğu belirtilirken, uluslararası kamuoyunun tüm çağrılarına rağmen İsrail ordusu bombardımanlarını sürdürüyor.
Kaynak: Mira Haber