Hamas’ın önde gelen yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, ABD’nin Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri yerinden etme planlarını bir kez daha gündeme getirmesini, “İsrail’in Gazze’de işlediği suçlara ortak olma ısrarı” olarak değerlendirdi.
Ebu Zuhri, yazılı bir açıklama yaparak, ABD’nin Gazze’deki Filistinlileri zorla yerinden etme projelerinin “gülünç ve değersiz” olduğunu belirtti. “İşgalci İsrail, güç kullanarak başaramadığını şimdi de siyasi oyunlarla başarmayı bekliyor. Ancak bu, asla gerçekleşmeyecek” diye konuştu.
Ayrıca, ABD’nin Filistinlilerin Gazze’den çıkarılmasına dair ısrarını, “bölgedeki kaos ve gerginliğin daha da artacağının bir işareti” olarak nitelendirdi. Ebu Zuhri, ABD’nin bu söylemlerinin, “İsrail’in Gazze’deki suçlarına ortak olma ısrarını” pekiştirdiğini vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’nin “temizlenmesi” için, Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerinin bölgeden daha fazla Filistinli mülteci kabul etmesini ve bu kişilerin farklı bölgelerde inşa edilecek konutlara yerleştirilmesini istemişti.
Ancak, Trump’ın bu teklifine karşı Ürdün, Mısır, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler’den reddedici açıklamalar gelmişti. Buna rağmen Trump, Mısır ve Ürdün’ün Gazze’deki Filistinlileri kabul edeceğinden emin olduğunu yineleyerek, planın uygulanacağına dair ısrarını sürdürdü.
Kaynak: Mira Haber