Hamas’ın bıraktığı İsrailli esirlerin gayet sağlıklı ve keyifli oldukları görünüyorken, İsrail’in bıraktığı Filistinli vatandaşların gözünde ise acı ve kederden başka bir şey yoktu.
7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’ye bomba yağdıran işgalci İsrail, 50 bine yakın Filistinliyi şehit etti. Gazze’de en fazla çocuklar ve kadınlar katledildi.
İşgalci İsrail’in hapsettiği Filistinli vatandaşlarla Hamas’ın bıraktığı esirlerin arasındaki fark çıplak gözle görülürken, İsrail’in bıraktığı Filistinlilerin bu süreçte zor günler yaşadığı ve işkenceye maruz kaldıkları yüzlerinden ve kederle bakan gözlerinden anlaşılıyordu.
Hamas’ın İsrailli esirlere misafir muamelesi yaptığı, hem fiziken hem de psikolojik olarak gülümsemelerinden belli oluyordu.
İsrail güçlerinin Filistinli esirlere muamelesi ile Filistinli direnişçilerin İsrailli esirlere tutumunu karşılaştıran Amru, “Filistinli direnişçiler İsrailli kadın esirlere hediyeler sunarken, biz saçımızdan başörtümüzden sürüklendik.” ifadelerini kullandı.
Aynı şekilde İsrail hapishanelerinde Filistinli kadınların şartlarının son derece kötü olduğuna dikkati çekerek,
“Onların olan bir hapishanede iyi bir şeyin olması mümkün değil. Yemekler miktar ve kalite olarak çok berbat ve muamele şekli son derece kötü. Rabbim bizi zelil edeni zelil etsin!” diye konuştu.
Ateşkes gereği serbest bırakılan 3 İsrailli esir kadının sağlıklarının çok iyi olması, saçlarının ve kıyafetlerinin temiz ve düzgün olması, işgalci siyonist medyayı çıldırtmış durumda.
Dünyaya “Hamas esirlere çok iyi davranmış” mesajı verildi diyerek adeta kuduruyorlar.
Kaynak: Mira Haber