IMG 20250120 202854

İşgalciler Filistinlilerin sevincini gaz bombalarıyla baltaladı!

Siyonist katiller, Gazze Şeridi’nde varılan ateşkes anlaşması kapsamında dün gece Filistinli tutukluları serbest bırakmaya başladı.

İlk olarak Batı Şeria’dan 76, Kudüs’ten 14 kişi olmak üzere 69 kadın ve 21 çocuk serbest bırakıldı. Aileler ve destekçiler, serbest bırakılan tutukluları karşılamak için işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki kötü şöhretli Ofer Hapishanesi yakınlarında toplandılar.

IMG 20250120 202907

Ancak işgal güçleri bölgeyi askeri yasak bölge ilan ederek, kalabalığı dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla hedef aldı, olayda 3 kişi yaralandı.

IMG 20250120 202920

Kudüs’te de İsrail işgal güçleri, serbest bırakılması planlanan tutukluların evlerine baskın düzenleyerek aileleri sevdiklerini karşılamak için toplu kutlama düzenlememeleri konusunda uyardı.

Ateşkes anlaşması dün yerel saatle 11:15’te birkaç saatlik gecikmeden sonra yürürlüğe girdi . Başlangıçta yerel saatle 08:30’da başlaması planlanıyordu.

İsrail güçleri, 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve Gazze’den toplamda 25 binden fazla Filistinli’yi tutukladı.

Aynı dönemde İsrail hapishanelerinde 35’i Gazzeli olmak üzere 56 Filistinli tutuklu hayatını kaybetti, Siyonistler cesetleri dahi yakınlarına teslim etmedi. 

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın