İsrail İskan Bakanı Yitzchak Goldknopf, Teröristbaşı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria bölgesine en az 1 milyon Yahudi yerleştirmesini önerdi.
İşgalci bakanı, sözde açıklamayı Batı Şeria’nın kuzeyinde yaparak bölgedeki yerleşim inşaatlarını genişletmek için Filistin ve Ortadoğu’daki mevcut durumdan yararlanmayı teklif etti.
Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, 2024 yılında Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin işgal altındaki Batı Şeria’da 2 bin 971 ihlal gerçekleştirdiğini kaydetmişti.
Birçok veriye göre de son 10 yılda en fazla toprak gasbının, 7 Ekim 2023 ve onu takip eden 2024 yılında yapıldığı gösterilmişti.
Her geçen gün yaptıkları kural ihlallerine başka başka bahaneler bulan işgalci İsrail ordusuna hiçbir ülke ses çıkarmazken tam tersi birçok ülkenin İsrail ve Amerika’ya yaranma çabaları daha da artıyor.
Kaynak: Mira Haber