Rusya’nın başkenti Moskova’da IŞİD Horasan örgütüne düzenlenen operasyonda Rus polisiyle çatışan örgüt mensupları öldürüldü
Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen operasyonda IŞİD’in Afgan (Horasan) koluna mensup 2 şahıs ölü olarak ele geçirildi. Görüntüler önceki gün basına servis edildi.
FSB, iki kişinin Orta Asya ülkeleri vatandaşı ve Afganistan ve Pakistan’da faaliyet gösteren IŞİD’in bölgesel kolu IŞİD üyesi olduğunu tespit etti.
Rusya Federasyonu FSB’ye bağlı Operasyon Merkezi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Moskova polis departmanlarından birinde IŞİD Horasan üyelerinin saldırı hazırlığında olduğu ihbarının alındığını söyledi.
İddiaya göre Orta Asya’dan gelen göçmenler, ilk olarak saldırı yapacakları yer hakkında istihbarat topladı. Ardından bir araç satın alan eylemciler, aracın içine propan tüpleri yerleştirerek patlayıcı üretimine başladı.
FSB’nin aktardığına göre polis, baskın sırasında direniş gösteren militanlara olay yerinde ateş açarak iki kişiyi öldürdü. İkamet ettikleri dairede silah, mühimmat ve patlayıcı madde unsurları ele geçirildiği açıklandı.
Yayınlanan görüntülerde, kolluk kuvvetlerinin bir daireye baskın düzenlediği ve şüphelilerden birinin telefonundan çıkan kayıtta, şüphelinin IŞİD bayrağı altında IŞİD liderlerine bağlılık yemini ettiği görülüyor.
Güvenlik güçlerinin operasyonda bir tabanca, bir bıçak, el bombası mühimmatı ve el yapımı bomba parçaları ele geçirdiği bildirildi.
Kaynak: Mira Haber