Gazze’de sağlık kuruluşuna cinsel saldırı: Tanıklar ifşa ediyor!
Cuma günü İsrail’in Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’ne düzenlediği baskın, geride korkunç izler bıraktı. Tanıkların ifadelerine göre, İsrail askerleri, hastanedeki Filistinli kadınlara cinsel saldırılarda bulunarak, silahsız sivilleri acımasızca infaz etti.
Rapora göre, baskın esnasında gözaltına alınan kadın ve kız çocukları, cinsel şiddet içeren aşağılayıcı muamelelere maruz kaldı. Bir hastane çalışanı, askerlerin kendilerine başörtülerini çıkarmalarını emrettiğini ve bu isteğe karşı geldiğinde yaşanan zorbalığı anlattı:
“Askerler bizi cezalandırdı ve iki kadını alarak, tehdit ve baskı altında kıyafetlerini çıkarmaya zorladı.”
Baskın sırasında yaşananlar bununla sınırlı kalmadı; tanıklar, İsrail güçlerinin hastaları, silahsız tutukluları infaz etme ve evlerdeki bubi tuzaklı robotları patlatma gibi birçok suç işlediğini bildirdi. Bu olay, Gazze’deki insani durumu daha da trajik hale getirirken, uluslararası toplumda ciddi tepki çağrılarına yol açıyor.
Kaynak: Mira Haber