CHP’den yeni skandal: Cami önünde Noel pazarı!

İstanbul Üsküdar Belediyesi, Hristiyanların Noel bayramını kutlamak için cami önüne bir ‘Noel pazarı’ kurarak dikkatleri üzerine çekti.

Bu uygulama, her kesimden büyük tepki topladı. Bazı tepkiler, bu çadırın bir caminin önünde yer almasının saygısızlık olarak algılanmasından, bazıları ise  Avrupa’ya olan aşağılık kompleksinin bu denli içimize işlenmiş olmasından kaynaklandı.

Halkın büyük bir kesimi, camilerin ibadet mekanları olarak kabul edilmesi gerektiğini ve CHP’nin bu tür etkinlikleri bu mekanlarda yapmasının kasıtlı olduğunu düşünüyor.

Sonuç olarak, Üsküdar’daki Noel pazarı olayının ardından yaşanan tartışmalar, Türkiye’deki dinî hassasiyetler ve kültürel uyum üzerine daha derin düşünmeyi zorunlu kılıyor. 

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın