20241216 125755

İngiltere ile HTŞ arasında temas

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Britanya’nın “terör örgütü” kabul ettiği Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile “diplomatik temas” kurduklarını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, dün akşam basına yaptığı açıklamalarda HTŞ’nin İngiltere’de yasaklanmış bir terör örgütü olmaya devam ettiğini ifade ederek “sahip olduğumuz tüm kanalları kullanıyoruz, ki bunlar diplomatik ve tabii ki istihbarat yönetimli kanallar” dedi.
Öte yandan İngiltere hükümeti, dün Suriye’ye 50 milyon sterlin insani yardım paketini açıkladı. Açıklamanın ardından konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, şunları kaydetti:
 

Temsili bir hükümet, kapsayıcı bir hükümet görmek istiyoruz. Kimyasal silah stoklarının güvence altına alınmasını ve kullanılmamasını istiyoruz ve şiddetin devam etmeyeceğinin temin edilmesini istiyoruz. Tüm bu nedenlerden ötürü, elimizdeki tüm kanalları kullanarak, ki bunlar diplomatik ve elbette istihbarat yönetimli kanallardır, HTŞ ile gerektiği yerde temas ediyoruz.”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçen hafta başladığı gezisinin Ürdün durağında bir gazetecinin bu süreçte ABD’nin ‘terörist grup’ olarak gördüğü HTŞ ile iletişimin olup olmadığı ile ilgili bir soruya Blinken, “HTŞ ve diğer taraflarla temas halindeyiz” demişti.

Bir Cevap Yazın