Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti esnasında kendisine eşlik eden heyetin içinde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça bilgisi ile gündeme oturdu.
Erdoğanla beraber Irak’a giden Erbaş, Bağdat’ta TİKA tarafından restore edilen Abdülkadir Geylani ve İmam-ı Azam Ebu Hanife külliyelerini ziyaret etti. Basının da hazır bulunduğu ziyarette Rudaw muhabiri Ali Erbaş’a Arapça olarak bir soru yöneltti.
Muhabirin “Sizce günümüzde Selahattin Eyyubi ve şeyh Abdulkadir Geylani gibi İslam’a önderlik edebilecek kim var?” anlamına gelen sorusuna karşın CV’sinde iyi derecede Arapça bildiği yazan Ali Erbaş “Türkçe olarak şey yapabilirseniz” diyerek sorunun Türkçe’ye tercüme edilmesini istedi.
Ardından cevabını da Türkçe olarak veren Erbaş’ın görüntüleri sosyal medyaya düşünce, Diyanet İşleri Başkanı’nın Arapça bilgisi hakkında akıllarda soru işareti oluştu.
Kaynak: Mira Haber