Mali'de El Kaide'den hava limanı baskını: Wagner ve Mali ordusu ağır kayıplar verdi!
mali de el kaide den hava limani baskini wagner ve mali ordusu agir kayiplar verdi 01

Mali’de El Kaide’den hava limanı baskını: Wagner ve Mali ordusu ağır kayıplar verdi!

El Kaide bağlantılı Cemaat Nusret El İslam Vel-Müslimin (JNIM) grubu, Gao havaalanındaki saldırının ayrıntılarını açıkladı.

Cemaat Nusret El İslam Vel-Müslimin saldırıya patlayıcı yüklü araçları hava limanının önemli noktalarına konuşlandırmak ile başladı.

Konuşlandırılan bomba yüklü araçlar, Hava limanının girişinde, pistte ve hükümet birliklerinin yakınında infilak ettirilmesi ile saldırı resmen başlamış oldu.

Rus milisleri “Wagner” ve Mali Silahlı Kuvvetleri üniforması giyen bir grup militanın patlamanın ardından havalimanına girdiği bildirildi.

Wagner ve Mali ordusunun da içeri girmesi ile havalimanında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Örgüt Tarafından saldırıya dair yapılan açıklama

Mali'de El Kaide'den hava limanı baskını: Wagner ve Mali ordusu ağır kayıplar verdi!

Cemaat Nusret El İslam Vel-Müslimin, saldırıda onlarca güvenlik gücünün öldürüldüğünü açıkladı. Mali Savunma Bakanlığı ise kayıp bildirmek konusunda tereddüt yaşadığı, saldırının ve kayıpların boyutunu gizlemeye çalıştığı ifade ediliyor.

Saldırının yaklaşık 1 gün sürdüğü ve havalimanının büyük bir kısmının tahrip edildiği, havalimanında bulunan uçakların ve onlarca aracın imha edildiği yerel kaynaklarca bildirildi.

Öte yandan devam eden çatışmalarda, Segou bölgesinde El Kaide mensupları iki askeri helikopteri devre dışı bıraktı. Ancak grup henüz herhangi bir belgesel kanıt yayınlamadı.

Cemaat Nusret El İslam Vel-Müslimin Gao bölgesindeki bir nehir teknesine düzenlenen saldırının videosunu ise sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayarak saldırıyı üstlendi.

Hava limanına baskın düzenleyen El Kaide mensupları:

Mali'de El Kaide'den hava limanı baskını: Wagner ve Mali ordusu ağır kayıplar verdi!
Mali'de El Kaide'den hava limanı baskını: Wagner ve Mali ordusu ağır kayıplar verdi!Kaynak: Mira Haber