Muharrem İnce’den CHP’ye erken seçim eleştirisi!
muharrem inceden chpye sert elestiri 1642338619 4014

Muharrem İnce Ümit Özdağ’a skandal provokasyonunda destek verdi!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, canlı yayında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın camideki provokasyonuna destek vererek, “Ümit Özdağ az bile yapmış” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

GÜLŞEN’İN TUTUKLANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İnce, şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili, “Üzerinden 5 ay geçmiş birisi video yayınlamış, savcılık harekete geçmiş ve Gülşen hanımı tutuklamışlar. Gündemi değiştirmek için yapılmış bir olay. Toplumu kutuplaştırmak istiyorlar. Önemli bir kısım var ki vahim olan kısmı olan o. Yargının bu hale gelmesinde iktidar kadar muhalefet de sorumludur. Bu iktidar bu muhalefet ortaktır. Yargının altına dinamit koydular. 13 tane üyeden 1 tane üye olsa ne olur olmasa ne olur. Yargıyı birlikte yok ettiler. Sedef Kabaş’ı da tutuklayanlar aynı kişiler. Bu başsavcıları kim görevlendiriyor. HSK… Muhalefet bunlara oy vererek Gülşen hanımın tutuklanmasına sebep oldu. Bu muhalefetin yargıdan şikayet etmeye hakkı yoktur. Bu muhalefete kızmayacaksın da ne yapacaksın? Balık baştan kokar. Gülşen hanımın söylediklerine katılmıyorum. Sapık imam hatipten de çıkabilir her yerden çıkabilir. İmam hatipliler bu memleketin vatandaşlarıdır. Alevilere de söyleniyor. Alevilere laf söyleyen tutuklanan bir kişi görmedim” dedi.

İNCE’DEN ÖZDAĞ’A DESTEK

İnce, Ümit Özdağ’ın camideki provokasyonuna, “Diyanet İşleri’ni şaşkınlıkla izliyorum. AK Parti İl Başkanı sanki. Siyaset kurumunun sopası olamaz. Ümit Özdağ az bile yapmış” diyerek destek verdi.

 

“ALTILI MASADAN HİÇ UMUDUM YOK”

İnce, 6’lı masaya şu sözlerle tepki gösterdi:

Biz bu sisteme niye geçtik? Koalisyonu bitireceğiz diye. Ama şuan koalisyonun alası var. Anlamsız bir iş oldu. 6’lı masa. Umudum var mı, benim hiç yok. 12 sene ekonomiyi yöneten Ali Babacan umut mu olacak? Suriyelileri Türkiye’ye getiren Ahmet Davutoğlu Suriyelileri ülkelerine geri mi gönderecek? Bu iş Erdoğan ile de olmaz. Aylardır bir araya geliyorlar. Sonuç var mı? Adayı belirleyemiyorlar. Erken açıklarlarsa yıpranırmış Erdoğan 20 yıldır aday. Yıpranıyor mu? Önemli konuların hiç birisini konuşmuyorlar. Sorunları halının altına süpüyorlar. Somut konuların hiç birisine girmiyorlar.

Eğitimi konuşmuyorlar. Sayın Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu kızar diye. İktidar olduğumda eğitimde tarikatları kökten kazıyacağım. Nokta. İlkeli, omurgalı bir siyaset istiyoruz. Ben böyle bir siyaset görmüyorum.

İNCE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, “Muharrem İnce’nin grubu olmadığı için aday olması için devlete 1 milyona yakın para yatırması gerekiyor, ayrıca 100 bin imza toplaması gerekiyor, bu adaletsiz sistem doğru değil ama yöntemi bu ne yapalım” dedi.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN DURUMU

Türkiye’nin üç büyük hatası var. Birinci hatası açık kapı politikası. Herkes geliyor. Pakistan’dan, Afganistan’dan kopuyor Van sınırından giriyor. Ama batıdan çıkamıyor. İkincisi hukuki statüsüne bakmadan her sığınmacıya yardım etmek. Zorunlu olarak yapmamız gerekenler var. Uluslararası hukuk gereği şu şu şu şartlardaki sığınmacılara yardım etmeye mecbursun. Fakat hukuki olarak mecbur olmadıklarımız var. Bunlara neden yardım ediyoruz? Maaş alan da var. İnternetten soyadı değiştirmeyi niye çıkardılar zannediyorsunuz? Oy kullandıracaklar onlara da onun için.

Üçüncü hata geri gönderme. Adam bayramda gidiyor. 10 gün tatil yapıyor, sonra geliyor. Sen ne diye gitmiyorsun memleketine? Orada güvenlik sorunu var. 10 gün yok muydu? Gideni bir daha almayacaksın. Suça karıştı, atacaksın.

(Suriyeli mültecileri) Tek tek kayıt altına alacağız. Esad’la barışıp masaya oturacağız. Büyükelçi göndereceğiz. Onların oradaki mallarına el konulmuş olabilir, onlar da garantiye alınacak.

“ÜÇÜNCÜ İTTİFAKA KATILMAM”

(Üçüncü sol ittifaka katılır mısınız?) Hayır. Bizim yolumuz belli. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan.

(HDP ile iş birliği yapma durumu olur mu?) PKK terör örgütü derlerse konuşurum. Onun dışında konuşmam.

(Muharrem İnce’nin yeni parti kurmasını birisi mi istedi?) Biz ilkeli bir siyaseti savunuyoruz. Birileri istedi falan ucuz… Bu soruyu soranı araştırsak, bir yerden bir çıkar gruba vardır ya da aynı kanalları izlemiştir.

(S-400’ler ne olmalı?) Hükümetin desteklediğim politikaları var. Libya konusunda destekliyorum. Ama Suriye politikasını asla desteklemiyorum. Mülteci politikasını yanlış buluyorum.

NATO’ya karşı kendimizi korumak için NATO’da kalmalıyız.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİNE SORDUM: NEDEN RAHATSIZSINIZ?

Neden rahatsızsınız bizim S-400 almamızdan? Bir soru sorayım dedim İngiltere Büyükelçisine. S-400’ler savunma silahı mı saldırı silahı mı? Sizin bize saldırma planınız yoksa neden rahatsız oluyorsunuz dedim. Acayip bozulmuştu tabii. Biz ülkemizin çıkarlarını düşünüyoruz. Yerliyiz, milliyiz. Cumhur İttifakı’nın da Millet İttifakı’nın da milletin yararına olmayacağına inanıyoruz.