HTŞ'den güvenlik operasyonu
hts den guvenlik operasyonu 04

HTŞ bir önemli ismi daha ihraç etti

Suriye’nin önde gelen muhalif gruplarından Heyet Tahrir’eş Şam’ın dünya kamuoyunun gözünde kendilerini meşrulaştırma çabaları sürüyor.

Dünya kamuoyunda yer bulmak adına önde gelen liderleri ile yollarını ayıran Heyet Tahrir’uş Şam’ın son olarak da grubun Şerri Kadısını grubtan ihraç ettiklerini duyurdu.

Heyet Tahrir’uş Şam bu kez önemli ideologu Ebul-Feth el-Farghali’yi (Mısırlı) bir kenara atarak, HTŞ’yi her konuda haklı görmesine rağmen, onu Şura Konseyi’ndeki görevinden uzaklaştırdı.

HTŞ, grup içindeki devam eden ihraçları iç bölünme, istikrarsızlık ekmeleri ve HTŞ’nin “Suriye devriminde ılımlı bir güç” imajının oluşmasının önünde engel oldukları için gerekli ve doğru bir karar olduğunu açıkladı.

HTŞ’nin artık kendisini cihatçı bir grup değil, devrimci bir dernek olarak gördüğünü, ve bu yolda elinden geleni yaptığını ifade eden yerel aktivistler HTŞ’nin birçok ismi daha ihraç etmesinin şaşılacak birşey olmaktan çıktığını dile getirdiler.HTŞ bir önemli ismi daha ihraç ettiKaynak: Mira Haber