İslâmî Mağrib El Kaidesi sosyal medya hesapları üzerinden servis ettiği videoda Fransa’nın İslam ve Müslümanlara olan tutumlarına değiniyor. Fransa ve Fransa Başbakanı Macron’u sert bir dille eleştiriyor.
Videoda Fransa ordusuna yönelik geçekleşen saldırılardan da kesitler bulunuyor. Fransa hükümetinin İslam’a ve Allah Resulu Hz Muhammed SAV yönelik hadsiz saldırılarından sonra İslâmî Mağrib El Kaidesi’nin de Mali başta olmak üzere Kuzey Afrika’da bulunan Fransa ordusuna yönelik saldırılarını arttırdığı gözlerden kaçmıyor.
Videoda başta Usame Bin Ladin ve Eymen Ez Zevahiri olmak üzere birçok örgüt liderinin konuşmasına da yer veriliyor. Video Mescidi Aksa’nın Yahudilerin elinden kurtarılarak özgürleştirilmesine değinerek son buluyor.
El Kaide’nin Kuzey Afrika yapılanması olan İslâmî Mağrib El Kaidesi geçtiğimiz ay paylaştığı videoyu tercüme edilmiş şekilde sizlere sunuyoruz.
Kaynak: Mira Haber