02:35 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

6 yaşındaki çocuk mahkeme salonunda annesinin katiliyle göz göze geldi

Arnavutköy'de 31 Temmuz 2019 tarihinde, arkadaşı tarafından 6 yaşındaki kızının yanında başından silahla vurularak öldürülen davasının duruşmasında Anlak'ın kızı 6 yaşındaki A.A. tanık olarak dinlenecekti.

Ancak duruşmada pedagog yoktu. Bunun üzerine müşteki avukatları çocuğun sanıklardan korktuğu için ayrı bir odada pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasını . başkanı ise bu talebi reddetti. Daha sonra mahkeme başkanı A.A.'ya, ‘korkuyor musun?' diye sordu. A.A.'nın, ‘Korkuyorum. Annemi öldüren adam burada' diye cevap vermesi üzerine mahkeme başkanı çocuğun duruşma salonundan çıkarılmasını ve ifadenin sonra alınmasına karar verdi. A.A. gözleri kapalı dışarı çıkarıldı.

6 yaşındaki çocuk annesinin katiliyle aynı salona sokuldu

Yaşanan bu gelişmelerin ardından müşteki ailenin avukatı reddi hâkim talebinde bulunarak mahkeme başkanını HSK'ya şikâyet . Ailenin avukatı konuya ilişkin, “Bize asla öz hakkı verilmedi ve bu durum tarafımızca tutanağa geçirtildi. Dün reddi hâkim talebinde bulunduk. HSK'ya İstanbul 3. Mahkemesi Başkanı'nı şikâyet ettik. 6 yaşındaki A.A. annesinin katiliyle aynı salona sokuldu. İtirazlarımıza rağmen hakim katille çocuğu yüz yüze getirdi” ifadelerini kullandı.

6 yaşındaki çocuk katille göz göze geldi ve ağlayarak dışarı çıktı

Maktüün ablası Ümmiye Anlak  ise, “Mahkemede ben sanığa ‘katil' dedim diye başkan tarafından dışarıya çıkartıldım. Ben bu adama ne demeliydim. Başkanın elinde tesbih, acıktım demeleri, çay içmeleri, duruşma esnasında telefonla görüşmeleri, bize söz vermemesi adalete olan güvenimizi sarstı. 6 yaşındaki çocuk katille göz göze geldi ve ağlayarak dışarı çıktı. Şu anda çocuk ağır bir travma yaşıyor. İlaç tedavisi görüyor.”