20 yıl önce bugün Suriye Devlet Başkanı Hâfız Esed öldü

Tam 20 yıl önce bugün 10 Haziran 2000’de, Suriye Devlet Başkanı Hâfız Esed öldü. 1970’de Baas Partisi içinde darbe yoluyla iktidara el koyan Esed’in demir yumruk iktidarının en akılda kalan olayı, Hama Katliamı’nda (1982) onbinlerce sivilin öldürülmesiydi.

Ramazan El-Buti, Cenaze namazını kıldırırken hıçkırıklı bir sesle “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin..” ayetini okuduğu ifade edilir.

Ramazan El-Butinin bu durumu bize Araf suresinde bahsedilen ibret verici kıssayı hatırlatıyor

“Onlara, ayetlerimizi verdiğimiz kişinin durumunu anlat. O, ayetlerimizden sıyrılmış, (derken) şeytan onu kendisine uydurmuş ve (bütün bunların neticesinde) azgınlardan olmuştu.

Şayet biz isteseydik onu (kendisine verdiğimiz ilim ve deliller sayesinde) yüceltirdik. Fakat o, dünyaya meyletti ve hevasına/arzusuna uydu. Onun misali, üzerine gitsen de dili dışarda soluyan kendi hâline terk etsen de dili dışarda soluyan köpek gibidir. Bu, ayetlerimizi yalanlayan topluluğun misalidir. İyice düşünsünler diye kıssaları anlat. (ARAF 175-176)”

Kaynak : Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …