bilgisayar korsanlarindan 400 milyon dolarlik kripto para vurgunu 01
bilgisayar korsanlarindan 400 milyon dolarlik kripto para vurgunu 01

Bilgisayar korsanlarından 400 milyon dolarlık kripto para vurgunu!

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl kripto para platformlarına yapılan en az yedi saldırıda yaklaşık 400 milyon dolar değerinde dijital varlık çaldığı açıklandı.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis, kapalı Doğu Asya ülkesinin siber suçlular için kayıtlardaki en başarılı yıllardan biri olduğunu söyledi.

Saldırılar ağırlıklı olarak yatırım firmalarını ve merkezi borsaları hedef aldı.

Kuzey Kore, kendilerine atfedilen hack saldırılarına karıştığını rutin olarak yalanladı.

Chainalysis bir raporda , “2020’den 2021’e kadar Kuzey Kore bağlantılı siber saldırıların sayısı dörtten yediye çıktı ve bu saldırılardan elde edilen değer yüzde 40 arttı” denildi.

Şirket, bilgisayar korsanlarının kuruluşların “sıcak” cüzdanlarından para çekmek için kimlik avı tuzakları, kod açıkları ve kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere bir dizi teknik kullandığını ve ardından bunları Kuzey Kore tarafından kontrol edilen adreslere taşıdığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …